Növekszik a MET

gazdaság
2015 február 12., 09:58
comments 42

2015. július elsejével a GDF Suez kivonul a magyarországi szabadpiaci földgázkereskedelemből, a tevékenységét és ügyfeleit pedig a MET Magyarország Zrt. veszi át. Erről a két cég közös közleményt adott ki csütörtökön.

A MET és a magyar állam gázpiaci kavarásairól itt írtunk részletesen.

A MET a közelmúltban a GDF Suez két másik érdekeltségét is megvette: tőlük vásárolták meg az ország Paks után második legnagyobb erőművét, a földgázból áramot termelő Dunamenti Erőművet, illetve egy kisebb áramkereskedő céget is.

Tavaly nyáron a GDF Suez Ukrajnának is szállított gázt Magyarországról. A Világgazdaság korábbi értesülése szerint a keletre exportált gázt a MET-től vették.

A GDF Suez a hazai földgázpiaci szabadkereskedelem tíz százalékát fedi most le.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.