Szex, kokain, abortusz: 16 éve írt angol tankönyve miatt karaktergyilkolja a közszolgálati tévé Kész Zoltán veszprémi jelöltet

Média
2015 február 12., 08:56

2 perc 21 másodpercet szentelt a közszolgálati híradó tegnap este Kész Zoltán veszprémi ellenzéki jelölt 16 éve írt angol társalgási könyvének, amit a szerző 17 éves gimnazistáknak szánt.

Abortusz, halálkvíz és a szex

- ezzel vezette be a drámai hangú riportot a Híradó, majd sorban hozta a megdöbbentő példákat a könyvből. Itt az összes:

  • A borítón egy csuklyás ember látható baltával a kezében.
  • Az egyik példamondatot úgy kell kiegészíteni, hogy a szöveg végül így szóljon: "A szaudi emberek szeretik a lefejezést".
  • Kész Zoltán egy olyan halálra ítélt festőtől is idéz szöveget, aki megerőszakolta a saját lányát.
  • Az egyik szókirakót úgy nevezte el, hogy "Halálbüntetés kvíz".
  • A könyvben előkerül egy abortuszellenes aktivista is, aki orvlövész bérgyilkossal ölette meg az abortuszokat végző nőgyógyászt.
  • Később egy Leonard Cohen-számot kell meghallgatniuk a diákoknak, amelyben nyíltan kábítószer-fogyasztásra és a szex különböző formáira biztatják az olvasókat
  • Egy szöveg arról szól, hogy a gyermekvállalást nem lehet a heteroszexuálisokra korlátozni.
  • Egy szöveg a „biztonságos faxolásról” szól, ebben egyértelműen szexuális utalások vannak.

A Híradó stábja megkereste Kész Zoltánt, Kész elmondta, hogy mindeddig senki nem kritizálta a könyv miatt, amit még angoltanárként írt, sőt ebből tanítottak egy csomó gimnáziumban, köztük egyházi intézményekben is.

17 éven aluliak most csukják be a szemüket, durva tartalom következik:

photo_camera "... and stuff it up the hole in your culture" - Leonard Cohen dalszövege az M1 fordításában

Kész Zoltán angol társalgási könyvének elégetéséről a későbbiekben intézkednek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.