Néhol lőnek Ukrajnában, ahol már órák óta tűzszünet van

külföld
2015 február 15., 07:47
comments 330

Itthoni idő szerint szombat este 11 óta tűzszünet van Ukrajna keleti tartományában a minszki megállapodás szerint, aminek betartását bonyolítja, hogy az oroszok által támogatott szakadárok nem mindenhol támogatják a dolgot.

A szakadárok vezére páratlan logikával rámutatott, hogy Debalceve városa konkrétan nincs megemlítve a tűzszünetről szóló megállapodásban. Ezért itt tovább fognak harcolni. Ez a város egy fontos vasúti csomópont, és az itt állomásozó ukrán katonák napok óta egyre nehezebben tartják állásaikat.

photo_camera Petro Porosenko ukrán elnök bejelenti a tűzszünetet (AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY)

Az ukrán hadsereg szóvivője szerint eddig (magyar idő szerint reggel kilenc előtt) tíz esetben sértették meg a lázadók a tűzszünetet.

(New York Times, Reuters, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.