Orbán a Duna-Tisza tirannusa, az új neve: GE.I

POLITIKA
2015 február 16., 16:58
comments 98

Már gyülekeznek a Humán Platform Putyin látogatása ellen tiltakozó tüntetésének résztvevői a Keletinél. Egyelőre nagyon kevesen vannak, de a demonstrálók olyan táblákkal érkeztek, melyektől minden bizonnyal össze fog roppanni nemcsak Orbán, de Putyin rendszere is.

photo_camera Kattintásra nagyobb lesz. (Kép: Ács Dani)

A piros molinó nem győz támadni: a felső sorban SZKP-főtitkárok képeivel és ELVTÁRSAK felirattal bombáz, alulra pedig Putyint és Orbánt rakja be, utalva arra, ők is elvtársak. Első látásra úgy tűnhet, hogy a szövegnek nincs értelme, de egy kicsi azért van: Sztálin a genocídium atyja jelzőt kapja, Hruscsovot szarkasztikusan '56-os jótevőnknek, valamint aljas gyilkosnak nevezik, Brezsnyevet Pangás elvtársnak és aljas gyilkosnak (itt már csak ismétlőjellel), Putyint Ukrajna-fóbiásnak és KGB-s bűnözőnek, Orbánt pedig a Duna-Tisza tirannusának (helyesen inkább türannosz, azaz zsarnok). A plakát elegánsan megjegyzi azt is, hogy Orbán új neve geci. De az C betűt kicsillagozzák, hiszen a geci azért mégiscsak egy csúnya szó, amit demokrata nem vesz a szájára. Külön felhívom a figyelmet a kép jobb szélén látható kézre, és a benne tartott táblára, ez már sokkal megengedőbb Orbánnal szemben, de azért ostorozza is a miniszterelnököt. Mintha úgy kezelné a kormányfőt, mint Ady Magyarországot, szidja, de csak mert szereti. A tábla első sora máris megadja a költői hangulatot:

„NAV segítséggel a Fidesz-korrupció megfojtja az ország jelenét.”

Micsoda megszemélyesítés!

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

photo_camera Fotó: Ács Dani

Ez a tábla jól olvasható, vizuálisan is igényes. Arra utal, hogy Orbán és Putyin kedden korunk Molotov-Ribbentrop paktumát kötik majd meg, de míg 1939-ben a konc elosztásáról szólt a titkos záradék, kedden

(mindenki kapaszkodjon)

(tényleg)

(tényleg mindenki kapaszkodjon, nagyon kemény)

(mehet?)

(megy:)

AZ EU (vagy az EU-s zászló) ELÁRULÁSÁRÓL!!!

Ezentúl már soha nem nézünk ugyanúgy Orbánra!

Hogy ehhez hogy jön a középkorban kedvelt, múlandóságra emlékeztető latin Memento mori mondás, azt nem tudom.

photo_camera Fotó: Ács Dani

Ezt már egyáltalán nem értem, ez már nagyon durván dadaista.

De hála az égnek, kint lesznek a tüntetésen a hagyományos táblák kedvelői is. Szerintük a siker titka egy tiszta tábla, egy erős rím és néhány összefüggő szó.

fotó 2 (1)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.