Áh, a Jobbik egyáltalán nem rasszista párt

politika
2015 február 21., 17:31
comments 651

Kérdés, hogyan lehet igazán jól megítélni egy politikai formáció természetét.

Van olyan iskola, ami mondjuk a pártelnök politikai beszédének óvatos elemzésére szorítkozik. Akkor az derülhet ki, hogy a Jobbik egy ilyen nyugodtradikális erő, ami valami MDF-Sziriza keresztezés útján igyekszik majd politizálni a közeli jövőben.

Mások talán kevesebb jelentőséget tulajdonítanak a beszédeknek, és azt tekintik át, hogy a párt milyen jelölteket állít a választásokon.

Mondjuk a Jobbik esetében az a kérdés, hogy azok ilyen nyugodtradikálisak, vagy olyanok, akik azért szeretnek néha zsidózni, cigányozni, négerezni egy jót.

A Kettősmérece az utóbbi módszert választotta, és végigpörgették a március 1-én, az időközi karcagi és gyomaendrődi választáson induló jobbikos jelöltek Facebookját, Lengyel Jánosét és Arnóczi Istvánét.

Az derült ki, hogy ők kevésbé hisznek az Antall József idézetek posztolgatásában, inkább az ilyen

  • cigányok = majmok, tolvajok
  • Obama = majom
  • zsidók = magyarok ellenségei
  • holokauszt = holokamu

üzeneteket nyomnak.

A legutóbb egyébként a hónap elején lett belőle baj, hogy Facebookon cigányozott egy jobbikos politikus, akit emiatt Vona Gábor összeköltöztetett egy jobbikos cigányemberrel, akiről meg az derült ki, hogy a zsidókat nem csípi annyira. Nem könnyű a pártelnök élete, de legalább kiváló beszédeket mond, és az az igazán fontos.

Nézzék végig a Kettősmérce gyűjtését itt, érdemes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.