Putyin: Soha nem lesz háborús konfliktus Oroszország és Ukrajna között

külföld
2015 február 23., 19:34

Az orosz állami televíziónak adott interjújában beszélt erről az orosz államfő. Szerint aligha képzelhető el ilyen apokaliptikus forgatókönyv, és reméli, hogy a dolgok soha nem fognak háborús viszályig fajulni a két ország között.

A cinizmus új világbajnoka kifejezte reményét is, hogy egyelőre nincs szükség sem szélsőségeges diplomáciai lépésekre, sem harmadik minszki találkozóra az ukrajnai helyzet rendezése érdekében. Úgy vélte, most az a legfontosabb, hogy a korábban kötött minszki megállapodásokat hajtsák vége.

"Ezek a minszki megállapodások nem tekinthetők puszta dokumentumnak, amelyet e minszki folyamat négy szereplője - Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország - dolgozott ki. Azokat az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatában rögzítették, és olyan nemzetközi jogi dokumentum formáját öltötték, amelyet gyakorlatilag a nemzetközi közösség egésze támogat"

- mondta az orosz államfő, aki arról nem beszélt, hogy a mindenki szerint Oroszország által támogatott szakadárok miért folytatták a tűzszünet életbe lépése után Debalceve ostromát.

Putyin a revansizmus megjelenési formájának nevezte azokat a megnyilatkozásokat, amelyek a Krím Ukrajnához való visszacsatolását szorgalmazták. Szerinte akárcsak korábban, a Krím továbbra is az oroszoké, az ukránoké, a krími tartároké és a görögöké, vagyis e népek mindegyikének a lakhelye marad. Finoman hozzáfűzte azonban:

"Ami az állami hovatartozást illeti, arról a Krímben élő emberek már meghozták döntésüket, e választást tiszteletben kell tartani, Oroszország sem tehet másként".

- mondta arról a népszavazásról, amit sem az EU, sem más nemzetközi szervezet nem fogadott el érvényesnek, annak ellenére sem, hogy a Jobbik önjelölt választási megfigyelője, Kovács 'KG' Béla mindent rendben találtak ott. (via MTI, címlapkép: MIKHAIL KLIMENTYEV / RIA NOVOSTI / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.