Így lőtték le Borisz Nyemcovot

külföld
2015 február 28., 19:33
comments 287

Egyre több részlet derül ki az orosz ellenzéki politikus Borisz Nyemcov haláról. A politikus és huszonhárom éves barátnője, Anna Durickaja utolsóként távoztak, az amúgy Kremlre néző, Bosco étteremből. 11 óra körül indultak Nyemcov lakására, a Vörös tér érintése után Bolsoj Zamoszkvoreckij-hídon sétáltak, mikor egy melléjük guruló fehér Fordból hat lövést adtak le egy Makarov márkájú pisztolyból. Négy golyó találta el Nyemcovot, a hátán és a fején, azonnal meghalt. Ilyen kegyetlen lőfegyveres gyilkosság évek óta nem történt Moszkvában.

photo_camera AFP PHOTO / DMITRY SERERYAKOV

Nyemcov halála előtt több interjút is adott, még a vacsorája közben is. Az egyik utolsót a Newsweek lengyel kiadásának, ebben a náci Harmadik Birodalomhoz hasonlította Putyin elnöki rendszerét, és jóslata szerint utcai zavargásokkal kezdődő felkelés lesz Oroszországban.

Rendőrségi források szerint hiába kapott rengeteg fenyegetést Nyemcov, sosem kért rendőri védelmet, de egyre jobban félt, hogy megtámadják. Február 10-én, a Szobeszednyik hírportálnak adott interjúban azt mondta, hogy aggódik, hogy Putyin megöleti. (MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.