Elindult Borisz Nyemcov gyászmenete Moszkvában

külföld
2015 március 01., 10:19
comments 748

A fenti Youtube csatornán lehet követni élőben a gyászmenetet. A hatóságok ötvenezer emberre adtak engedélyt a szervezőknek. Ez lehet az elmúlt évek egyik legnagyobb Putyin-ellenes menete.

Borisz Nyemcov ellenzéki politikust péntek éjszaka gyilkolták meg a Kreml tövében, a rendőrség első verziója szerint egy kocsiból pattant ki a gyilkosa, de ezt a változatot egy térfigyelő kamera felvétele cáfolja.

Unokatestvére szerint Nyemcov bizonyítékokat akart nyilvánosságra hozni az orosz hadsereg kelet-ukrajnai bűntényeiről.

Update 14:16 - Valóban sokan voltak:

Update 13:42 - Számháború a rendőrök és a gyászmenet szervezői között.

A rendőrség szerint hétezer ember jelenhetett meg, míg Mihail Kaszjanov egykori orosz miniszterelnök szerint legalább ötvenezren vannak (Guardian)

Update 13:23 - Rendőrök esztétikus elrendezésben

nyemcov3

Update 13:16 - Szerkó:

Update 13:05 - Nem olyan egyszerű bejutni a tüntetésre Moszkvában, a Guardian beszámolója szerint fémdetektoros kapukon és rendőrök sorfala között kell elhaladnia mindenkinek, aki be akar jutni. Ezt a képet posztolták Moszkvából, itt bejutásra váró emberek várakoznak:

Update 12:40 - Végre a moszkvai élő kép látható a cikkünk tetején, a szentpétervári menet itt követhető:

Update 12:36 - Jekatyerinburgban, és egyéb orosz városokban is tartanak megemlékezéseket:

Update 12:35 - A szentpétervári menet egy része:

Picture 16

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.