Ha én Láng Zsolt volnék, eléggé megijednék, hogy a Kossuth Rádióban bűntanyaként emlegetik a lakcímemet

politika
2015 március 03., 05:36
comments 48

Tasnádi Istvánnak fogalma sincs, hogy ki az a Láng Zsolt. Tasnádi a Kossuth Rádión most is futó népszerű hangjáték, az Időfutár egyik írója. Az ifjúsági regény főgonosza, bizonyos Felemásszemű a regényben egy Apostol utcai házban lakik. A házszám egyezik a II. kerületi polgármester lakcímével.

„Az Apostol utcának jó a hangzása, ezért választottuk, a házszámot találomra írtuk” – magyarázta az író. A regényt amúgy három éve írták, akkor a telek még csak fás liget volt, Láng csak ezután vette meg alsó hangon 50 millió körüli értékűre becsült telket, és építette fel becslések szerint alsó hangon 40 millió forintért háromszintes villáját.

Láng Zsolt nem ismerte az Időfutárt, csak a Blikktől tudta meg, hogy háza szerepel a hangjátékban. Megkereste hát az Időfutár másik alkotóját, Gimesi Dórát, aki megnyugtatta, hogy „véletlenül sem szerettek volna politikai utalásokat tenni a sorozatba”.

Abba a sorozatba, amiben amúgy van egy Hoffmann Jácint nevű gonosz tanfelügyelő is, akit a minisztérium küldött a főszereplők gimnáziumába az alaptanterv betartásának számonkérésére. A sorozat írásakor az oktatásért Hoffmann Rózsa államtitkár felelt. (Via Blikk. Címlapkép: Láng Zsolt emléktáblát koszorúz - MTI Fotó: Illyés Tibor.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.