A Belvárosi Önkormányzat nem tud visszaélésekről

POLITIKA
2015 március 05., 16:14
comments 30

„Az Önkormányzat tudomása szerint az OLAF és a korábban eljárt Bizottság egyáltalán nem állapította meg, hogy a [Budapest Szíve] projekt keretében irányított közbeszerzésre, csalásra, vagy hasonló súlyú visszaélésre került volna sor” – reagált közleményben a belvárosi önkormányzat az MTI hírére, hogy a Fővárosi Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el az OLAF vizsgálati jelentése alapján a „Budapest Szíve” belvárosi rekonstrukciós programmal kapcsolatban.

A közlemény szerint „a vizsgálat során a közbeszerzési eljárás egy részének lehetséges szabálytalanságára vonatkozó megjegyzéseket tettek”, amire válaszul az önkormányzat „számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mindvégig a magyar jogszabályok és kötelező előírások alapján járt el”, szemelőtt tartva „a beruházás gazdaságos és sikeres lefolytatását”.

Érdeklődésemre, hogy ezek szerint az önkormányzat birtokában van, de legalábbis betekinthetett az OLAF vizsgálati anyagába, a következő választ adták:

„Az önkormányzat

nem kapta meg az OLAF jelentését,

ám az eddigi vizsgálatok során minden kért iratot a szervezet rendelkezésére bocsátottunk, a hivatalos eljárásban mindvégig a jogszabályoknak megfelelően jártunk el. Az OLAF visszajelzéseiből sem derült ki más, mint hogy szabályosan jártunk el a Budapest Szíve programmal kapcsolatos munkálatokat illetően.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.