Fidesz bénázás: az a Gyarmati, nem az a Gyarmati

politika
2015 március 06., 07:23
comments 123

Rogán Antal és Varga Mihály is több nyilatkozatában próbálta összemosni a Buda-Cash-balhét a Globex-üggyel. Csakhogy az index rájött, hogy ordas nagyot bénáztak a fideszes szakik, merthogy a mindkét cégnél felbukkanó Gyarmati János névre azt hitték, hogy az egy ember. De nem, kettő.

photo_camera MTI Fotó: Beliczay László

Amúgy nem kellett volna sokat tennie a fideszes sztorigyártóknak, mert a céginfó nyilvános adataiból is látszik, hogy az ugyanolyan névhez két különböző személy tartozik: más a születési idő, adószám. Az index megkérdezte a Fideszt, hogy mégis mi történt, amire ezt a választ kapták:

"Gyarmati János esetében lehet, hogy névazonosságról van szó, azonban az általunk megnevezett Gyarmati János sem makulátlan a brókerbotrányban."

Egyébként nem ez az első bénázása a Fidesznek Buda-Cash-ügyben. Rogán Antal korábban azt mondta, hogy a brókercég legutóbbi, 2010-es ellenőrzését a "szocialista" PSZÁF végezte (mintha egy független állami intézménynek pártállása lenne), pedig ez annyira nem igaz, hogy a Fidesz által kinevezett Szász Károly írta alá a határozatot 2010 őszén. Rogán próbálta azzal is szocialistázni a Buda-Cash-t, hogy Bajnai Gordon két olyan embert nevezett ki a MÁV menedzselésére 2009-ben, akik a Buda-Cash felügyelőbizottságában ültek, csak arról feledkezett meg, hogy egyikük fél évvel azelőtt még a Fidesz EP-listáján szerepelt. Azt is nehéz lenne a szocialistákhoz kötni, hogy a DRB bankcsoport engedélyét az MNB mostani vezetése adta ki 2013 végén.

(Index)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.