Friss Hús 2.0 Klasszikusok: Candide kalandjai

Friss Hús
2015 március 07., 10:42

A szörfös halála után egy animációs rövidfilmet húztunk elő a tavalyi Friss Hús felhozatalból.

"Ki ne ismerné Voltaire Candide-ját? Na de ki vette a fáradságot gimiben, hogy megértse? Megpróbáltuk most újraértelmezni, hogy az örök kérdések a legújabb világban is beletúrjanak a kanapénk nyugalmába. Pusztító szerelem, kétdés vér, lepra és üldözés: Candide örök."- szinopszis.

Candide története nem csak a Friss Hús távlatában klasszikus. Az eredeti Voltaire könyv az irodalomtörténet egyik remekműve. Az eredeti történethez képest, Bera Nándor rendező filmje egy újragondolt, animációs olvasónapló.

A szereplők most a magyar hangokban alakítanak: Pangloss Kulka János, Candide Rajkai Zoltán, Kunigunda Jordán Adél.

link Forrás


Jövő pénteken (13-án!) beharangozó Friss Hús Kick Off buli, online nem lelhető tavalyi sikerfilmek vetítésével, ráhangolódással!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.