Sorban állnak az emberek a Quaestor előtt

gazdaság
2015 március 10., 08:11
comments 111

Botos Tamás kollégám a Báthory utcai iroda előtt áll, miután este kiderült, hogy csődöt jelent a Quaestor brókercég. Mint azt közölték: „A kötvények forgalmazójánál, a Quaestor Értékpapír Zrt.-nél vezetett ügyfélszámlákon ügyfeleink egyéb pénz- és értékpapírvagyona, azaz részvények, állampapírok stb. rendelkezésre állnak, de a kötvények visszafizetése jelenleg nem lehetséges.”

Botos azt mondja, kb. 30-40 ember tömörül ott, osztottak valami sorszámot, aszerint mennek be, bent csak felírjak, hogy itt járt. Semmi más nem történik bent – mondta. Az emberek között fiatalok és nyugdíjasok is vannak, de már jött egy-két ember sofőrös BMW-vel is.

QUAESTOR_4

QUAESTOR_3

QUAESTOR_1

Semmi értelme sem volt – ezt mondják, akik kijöttek, mert még egy papírt sem kapnak.

Akivel a kollégám beszélt, mind azt mondta: pár millió forint értékben van kötvénye.

Győrben is mindenhol várakoznak, az egyik iroda ki sem nyitott – írja a Kisalföld.

A Quaestornak az MNB részlegesen felfüggesztette az engedélyét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.