62 milliárdja van a nem létező Karácsony Miklósnak

bűnügy
2015 március 11., 08:28

Érdekes információmorzsa jelent meg a Népszabadságban a Buda-Cash csalásról, aminek a módjáról egyébként kedden új részleteket árult el az MNB.

A napilap cikke szerint a Buda-Cash vezérigazgató-helyettese, V. Péter üzletkötőként kezelt egy számlát, ami Karácsony Miklós nevén volt. Idén január végén vásárolt az ő nevében 3,3 millió darab diszkontkincstárjegyet, összesen 62 milliárd forint értékben. Az ügyletről a forrást a DRB bankcsoport ügyfeleinek pénzéből emelte le, az állampapírokat pedig egy fiktív számlára rakta a Buda-Cash brókerháznál.

Csak hát Karácsony Miklós egy kitalált személy, akinek egyetlen funkciója az volt, hogy az általa vezetett álszámla betöltse a Buda-Cash akkor már 95 milliárdos mínuszának egy részét.

A cikkből egyébként úgy tűnik, hogy a rendőrségi nyomozók elégedetlenek voltak a felügyelet által feltárt információk mélységével.

Mivel még mindig nem jelent meg semmi igazán konkrét írásos jelentés az ügyről a hatóságoktól – a héten kirobbant, a Buda-Cashnél is durvább Quaestor ügyről még ennél is kevesebb –, ezért egyelőre ilyen pletykákra kell támaszkodnunk az ügy megértésében.

(Népszabadság.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.