Hammer Ferenc: Jó lenne tudni, hogy mit tervez a kormány pontosan

oktatás
2015 március 11., 12:08

Hammer Ferenc, az ELTE docense facebookján reagált arra, hogy a kormány bezárná a kommunikáció szakokat és a csak a saját egyetemén, a Közszolgálatin tanítana ebben a témában.

Na akkor vegyük át:

1. Nem csak a kommunikáció BA szakot akarja bezárni a kormány, hanem emellett még féltucat másikat is, köztük olyat, mint a nemzetközi kapcsolatok BA vagy a könyvtárinformatika MA (v.ö. Google).
2. Hogy az 1. pont így van-e teljesen, azt nem tudjuk, mert a kormány szivárogtat és közben mosolyoffenzívával hiteget, hogy a jók cukrot kapnak.
3. A kommunikáció BA szakra járók túlnyomó része már évek óta fizet százezreket évente, mely befizetés nélkül amúgy rég bezárhatott volna az<a href="https://www.facebook.com/elte.btk.5" data-gt="{"entity_id":"210268612445422","entity_path":"WebPermalinkStreamController"}" data-hovercard="/ajax/hovercard/page.php?id=210268612445422">ELTE Bölcsészettudományi Kara.
4. Jó lenne tudni, hogy mit tervez a kormány pontosan.
5. Jó lenne tudni, hogy az érdekelt karok és egyetemek mit terveznek, azon kívül, hogy azt remélik, hogy ők majd biztosan megússzák.
6. Jó lenne tudni, hogy az egyetemi oktatók és a diákok, á mindegy, csak hülyéskedek.
7. Tekintettel arra, hogy az egyetemi jelentkezés kb. olyan mint a részvényvásárlás, azaz bizalmon alapuló befektetés, ezért felszólítom a kormányt, hogy hagyja abba, hogy mindenféle műveletlen populista városi legendákra hagyatkozva szórakozik a felsőoktatással.
8. Ha elkezdenének majd kormányozni is esetleg, pm pls.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.