Na de hová tűnt Putyin?

külföld
2015 március 12., 18:14
comments 271

Egész Oroszország azt találgatja, hogy hol lehet a normális esetben hiperaktív Vlagyimir Putyin, aki már lassan egy hete nem mutatkozott nyilvánosan sehol. Először lemondott egy kazahsztáni hivatalos utat, aztán kedvenc titkosszolgálata, az FSB ülésén sem vett részt. Utoljára március 5-én látták, amikor az olasz miniszterelnökkel, Matteo Renzivel mutatkozott.

Azok a képek, amik azóta kikerültek róla a Kreml honlapjára, bizonyíthatóan korábban készültek.

Gyorsan elterjedt, hogy Putyin megbetegedett, és ezért vonták ki a forgalomból, de ezt a Kreml szóvivője tagadta ma (ami persze önmagában nem jelent sokat). Vannak, akik szívrohamról beszélnek, mások szerint a hátsérülése újulhatott ki, megint mások szerint pedig újabb plasztikai műtéttel csinosítja magát az orosz elnök a II. Világháború végének 70. évfordulója alkalmából tartandó parádéra.

Terjednek pletykák belső hatalmi leszámolásokról is, nagyjából mint a hetvenes évek Szovjetuniójában. A viccesebb kedvű oroszok eközben tömegesen poénkodnak Twitteren az elnök eltűnéséről.

(Washington Post, Telegraph.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.