Teljes a káosz, össze-vissza beszélnek a kormány felől a Paks-blokkolás után

POLITIKA
2015 március 12., 20:56
comments 385

"Nem igaz, hogy az Európai Unió blokkolta volna a Paks II. atomerőmű építését",

mondta az MTI-nek Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, aki azt is elmondta hogy helyreigazítást kérnek a Financial Timestól.

Ez azért is érdekes, mert a paksi bővítés leállításáról döntő EB-ülésen részt vevő Navracsics Tibor magyar EU-biztos ennek az ellenkezőjét mondta az Indexnek. Navracsics megerősítette, hogy az EB szavazás nélkül jóváhagyta a Paks-II vétóját eredményező Euratom-jelentést, amiben az európai atomszervezet többek között azt nehezményezi, hogy a magyar fél a Roszatom leányvállataitól szerezné be a fűtőanyagot. Naracsics úgy fogalmazott, hogy ők megkérdezték, hogy nyilvánosságra hozhatják-e az Euratom jelentésének tartalmát, ám mielőtt választ kaptak volna, kiszivárgott a lényeg.

Próbáltuk elérni Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, de egyelőre nem sikerült. A külügyminisztériumból azt a tájékoztatást kaptak, hogy "egyelőre informálódnak a helyzetről".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.