Megnéztük, hogy nézne ki a németalföldi klasszikus egy skandináv szatírából vett figurákkal!

hirdetés
2015 március 13., 07:10
ad

Mindannyian jól ismerjük. Mindannyiunk iskolájában ott lógott a falon.

Órákon keresztül bámultad – de felismered vajon, hogy mit változtattunk a képen?

Keresd meg a négy oda nem illő figurát, amelyeket az őrült nevű és ennek megfelelően őrült, jellegzetesen skandináv humorú Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről című filmből varázsoltunk a Bruegel-kép alakjai közé.

photo_camera (Nagyobb felbontásért kattints a képre)

Ez a festmény ihlette az örkényien abszurd művészetű Roy Andersson (Dalok a második emeletről) új filmjét, melyben látunk szorongó tanítványára rámozduló, vérmes flamencotanárnőt, peches tengerészt, csókra éhes kocsmárosnét, a tengerparton szerelmeskedő fiatalokat, csatába induló, anakronisztikus királyt és jó néhány hülye halált. És még sok minden mást. A különálló történeteken sírva kacagunk, és könnyen elképzelhetjük, hogyan is szemlélheti életünk kibogozhatatlan szövevényét Bruegel elmélkedő galambja.

galamb_plakat

Megtaláltad a film figuráit a képen? Összesen négyen vannak. Küldd el a megoldást e-mailen a galamb@cirkofilm.hu címre március 15-én éjfélig! A helyes választ beküldők a következőket nyerhetik: 20 darab, a rendező által aláírt filmplakátot, 5 darab páros jegyet a Galamb premier előtti, március 17-i zártkörtű vetítésére, valamint két darab Budapest–Bécs menettérti jegyet két belépővel a Bécsi Szépművészeti Múzeumba (Kunsthistorisches Museum Wien). A készlet erejéig minden ötödik beküldő nyer! Eredeményhirdetés: március 16. hétfő.

UPDATE: Köszönjük, hogy ilyen sokan részt vettetek a játékban! A több száz helyes megfejtés közül kiválasztottuk a nyerteseket és e-mailben értesítettük őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.