A DK szerint a Duna-parti holokauszt emlékmű egyik cipőjébe köpött a Jobbik képviselője

politika
2015 március 14., 11:55
comments 465

A DK azt kéri, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatalból indítson vizsgálatot Kulcsár Gergely jobbikos képviselő ügyében, aki egy e-mail tanúsága szerint beleköpött a fővárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe.

Gréczy Zsolt szóvivő és Varga Zoltán elnökségi tag sajtótájékoztatót tartottak és ott beszéltek arról, hogy a birtokukba jutott egy email, amit Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő küldött barátainak. A párt állítja, hogy megvizsgáltatták az írást, és száz százalékosan biztosak benne, hogy valódi.

 

Az e-mail mellé bemutattak egy fényképfelvételt, amelyen a vascipők mellett guggoló, a jobb keze hüvelykujját felfelé tartó politikus látható. A levél szövege szerint a fotó akkor készült, amikor Kulcsár Gergely "egy kis feltöltődésre" vágyott, és meglátogatta a Duna-parton, "a képen látható vidám helyet".

Varga Zoltán hangsúlyozta, hogy nem magánlevélről van szó. Az e-mail címzettjeit - Mirkóczki Ádám képviselő kivételével kitakarták - de a DK debreceni elnökének elmondása szerint a Jobbik ismert jelenlegi, illetve volt politikusai szerepelnek közöttük. Gréczy Zsolt elmondta, pártjuk arra kéri Polt Pétert, hogy hivatalból indítson eljárást Kulcsár Gergely ellen. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.