Borkai: Győr kész az ETO alá nyúlni, de a profikat nem fogja finanszírozni a város

POLITIKA
2015 március 16., 19:59
comments 68

Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere szerint a város kész nagyobb szerepet vállalni a nehéz helyzetbe került Győri ETO FC-nél,

de ez csak az utánpótlás működtetésére, valamint a sportlétesítményekre vonatkozik.

A Kisalföld című napilap hétfőn arról számolt be, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztját is betöltő Borkai Zsolt reggel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel, és

egyetértettek abban, hogy sem a magyar állam, sem a győri önkormányzat nem szállhat be a profi futball finanszírozásába.

„Közpénzt nem költhetünk az első osztályú labdarúgócsapat működtetésére, így elsősorban az utánpótlást kell támogatnunk. A miniszterelnök emellett helyeselte, hogy aktivizáljam magam és tegyek meg mindent az ETO megmentéséért”

- mondta az olimpiai bajnok tornász Borkai.

A győri klub a múlt héten került nehéz helyzetbe, mivel az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége öncsődöt jelentett. A klub pénteken csődvédelmet kért, az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. szombaton azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását.

A polgármester szerint a legnehezebb helyzetben a profi futballcsapat van, a csapatot működtető kft. rendelkezik ugyanis az NB I-es induláshoz szükséges licencjoggal, ugyanakkor jelentős tartozása is van. Egy esetleges új szponzor tehát a tartozásokat szintén megörökölné. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.