Varufakisz fakkot dobott Németországnak

külföld
2015 március 16., 10:34
comments 56

A görög pénzügyminiszter, Janisz Varufakisz egy 2013-as felvétel miatt magyarázkodhat. A hétvégén egy német tévéshow műsorvezetője szembesítette azzal, hogy még bőven a választási győzelmük előtt egy konferencián arról beszélt, hogy Görögországnak egyszerűen államcsődöt kellett volna jelentenie, mint ahogy Argentína tette, és felmutatni az ujjukat Németországnak, hogy na most megoldhatják ők egyedül a problémát. Ennél a résznél pedig be is mutatott.

A jelenet 1:50 körül jön:

Akármennyire is egyértelműnek tűnik a helyzet, Varufakisz nem túl elegáns módon egyszerűen letagadja a vádakat, szerinte hamisított felvételről van szó:

A görög forradalmi kormány miniszterének otthon is magyarázkodnia kellett, miután egy francia életmódmagazinban elég felvágós képek jelentek meg róla. Ezt a fotósorozatot azóta állítása szerint már megbánta. Igaz, ennél is jóval nagyobb problémával néznek szembe amiatt, hogy a gazdasági reformcsomagjuk egyelőre egyszerre túl puha az EU-nak és túl sok a választóiknak. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.