Szóljon valaki Habonynak és Rogánnak, hogy már 2015-öt írunk

POLITIKA
2015 március 18., 13:04
comments 116

Van az úgy, hogy állítanak valamit a közvéleménykutatók, de a Fidesz-frakció átlát a számok szitáján.

Tegnap például márciusi mérései alapján az Ipsos azt állította, hogy miközben stagnál a Fidesz, tovább erősödött a Jobbik. Vonáék már jó pár hónapja másodikok, miután megelőzték az MSZP-t. A pártok tábora nagyjából így néz ki az Ipsos szerint:

  • Fidesz: 1,7 millió
  • Jobbik: nagyjából 1,5 millió
  • MSZP kb. egymillió.

Ha a baloldali táborhoz odavesszük a DK-t, az Együttet és a PM-et, akkor van pariban a Jobbikkal.

A mérésben leginkább az volt újdonság, hogy a Jobbik a februári, rekordot jelentő népszerűségét tovább tudta növelni, és egyre közelít a Fideszhez.

És hogyan reagált a Jobbik erősődésére a Fidesz idén? A kormánypárti frakció (vezetője Rogán Antal) január 15-e óta 46 olyan közleményt küldött ki, amiben kénytelen volt rámutatni, ha egy párt/politikus hazudik, ráront az országra, árt a kisembereknek, vagy azzal volt muszáj szembesíteni, hogy mit is műveltek korábban, szemben azzal, ami most van.

A Fidesz-frakció közleményeiben van minden, gyurcsányozás, bajnaizás, még többször elkövetett buránysándorozás is.

A baloldal 44 lepofozása mellett az az egyetlen egy jobbikos említés éppen tegnapra esett.

Ez volt az:

"A devizahitelek drámai mértékéért a baloldalnak örökké viselnie kell a politikai felelősséget, ahogy a Jobbiknak is azért, hogy ha rajtuk múlik, akkor mára családok ezrei veszítették volna el az otthonukat, mert számos jobbikos képviselő nem szavazta meg a forintosításról szóló törvényt".

De nyolc percen belül gyorsan helyreállt a kibillent világ, már jött is egy újabb közlemény

Már megint Magyarország lejáratására készülnek a szocialisták – Reagálás Szanyi Tibor nyilatkozatára

UPDATE:

Cikkünk megjelenése után három közleményt is kiadott a Fidesz-frakció másfél órán belül.

Cím+első mondat:

1.

A szocialisták újra ellenzik a rezsicsökkentést

A mai napon a szocialisták újra egyértelmű tették, hogy még mindig ellenzik a rezsicsökkentés politikáját, és nem akarják támogatni, hogy a kéményseprés is közszolgáltatás legyen.

2.

Már az Országgyűlés napirendjén a rendvédelmi életpályamodell bevezetése

A Gyurcsány-párt ma is nyilvánvalóvá tette, hogy semmire sem becsüli a rendőröket.

3.

A szocialisták az ellenkezőjét csinálták annak, mint amiről most beszélnek – Reagálás Gőgös Zoltán nyilatkozatára

A szocialistáknak kormányzásuk alatt kellett volna törvényeket és határozati javaslatokat hozniuk a pénzügyi korrupció megakadályozására, ehelyett – mostani javaslatukkal ellentétben – fellazították a brókercégekre vonatkozó szabályokat, és mindenféle fedezet nélkül 17 milliárd forint hitellel tömték ki a Quaestort.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.