Cipőt vennél vasárnap? Menj a terézvárosi plébániára!

gazdaság
2015 március 19., 15:16
comments 88

2015 március 15-től borzasztóan nehéz helyzetben van az, akinek szombaton lyukad ki a cipője, és vasárnap szeretne újat vásárolni. A plázák nagy része ki sem nyit, és vannak települések, ahol nemhogy egy pár csizma, de egy kiló cukor beszerzése is nehézségekbe ütközik. A KDNP által forszírozott vasárnapi zárvatartás azonban nem mindenkinek átok, és van, aki kifejezetten versenyelőnyhöz jut így.

Például a terézvárosi Avila Nagy Szent Teréz plébánia.

Március 22-én itt olcsó olasz cipővásárt rendeznek a Regina Pacis közösség nővérei, derül ki a plébánia honlapjáról. Az "olcsó cipővásár" persze gyakorlatilag karitatív tevékenység, ahol nyoma sincs annak a nyerészkedésnek, ami sajnos a fogyasztás budapesti templomaiban gyakran megjelenik. Azonban a tény, hogy van, aki árulhat cipőt vasárnap is, és ez a valaki mit ad isten egy bizniszt üzemeltet a vasárnapi zárvatartást a népakarat ellenében is forszírozó törpepárttal

mulatságos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.