Nyomorult magyarok, akiket tönkretett ez a vasárnap

világvége
2015 március 22., 20:02
comments 825
  • A vasárnapi zárva tartás korszakának első pokoli 24 órájában azokat az olvasókat kerestük, akiknek a hatalom nagy kegyesen kiherélte a vasárnapját.
  • Az ország végül túlélte az első zúzós vasárnapot, de azért kisebb-nagyobb sérülések előfordultak.
  • Volt, akinek a kereszténydemokraták miatt teleszarta a macskája a lakást, mást kiforgattak az ivóvízéből, de volt, aki a brokkolit bukta.
  • Itt vannak azok a lúzerek, akik a legnyomorultabbnak érezték magukat március 22-én.

Babilonnak már a délelőttjét megcsinálta a KDNP:

„Reggel megnézem a telefonom és se kép se hang. Na mondom biztos lemerült. Töltöm egy órát, semmi. T-Mobile sehol. Holnap kezdek egy új munkahelyen, azt mondták ma hívnak a beosztás miatt. Nemrég lettem 30-as, így itthon csak régi 70-es telefonok vannak. Hasonló esetben régen, bementem volna a Média Márktba egy szutyok, független telóért. De ezt is buktam. A munkahely telefonszámát megtaláltam a neten, de nem veszi fel senki, hiszen vasárnap az sincs nyitva. A mobil szám pedig a rossz telefonon van. Eddig ennyi de még csak most múlt dél.”

Leszokomakóláról elfelejtett bevásárolni vasárnapra, és abból építkezett, amije volt:

photo_camera Fotó: leszokomakolarol.tumblr.com

Muse viszont már nyers élelmiszert kellett, hogy fogyasszon:

„Elterveztem, hogy ma pörköltöt főzök, ki is vettem tegnap a fagyasztóból a husit, ma reggel konstatáltam, hogy egy, azaz egy darab hagyma sincs itthon. Na, mondom, leugrok a Spar-ba. Ami nincs nyitva, mondja a barátom. Basszameg, mondom erre én. Lementem a kisboltba a sarkon, hátha. De baszdmeg, az sincs nyitva! Kurvaélet. Ennél messzebb nem megyek egy kibaszott szem hagymáért, mert se kocsim, se bérletem. Leszarom a pörköltöt, megesszük nyersen, basszameg!”

Ferenc pedig konkrétan a szomjhalál szélére került:

„Kecskemét külterületén nincs vezetékes vizünk, itthoni vízellátó rendszerünk van, ez reggel megadta magát. Nem volt más választás, autóba ültünk a párommal és elhajtottunk az Auchanba, hogy újat vegyünk. Nem is fordult meg a fejünkben, hogy vasárnap van, és zárva minden, kocsikáztunk boldogan a város egyik végéből a másikba, mígnem megláttuk, hogy kedvenc áruházunk parkolójában gyakorlatilag cca. 15 autó volt. Ekkor jöttünk rá, hogy itt ma bizony nincs vásárlás, még ásványvizet sem tudunk venni. Heves istenszidások közepette elmentünk apámékhoz, tőlük hoztunk haza vizet butykosokban.”

Rezsi Dezső talán már nem is lát:

„most hogy a vasárnapom a gépem alapos szét és összeszerelésével töltöttem, sikerült diagnosztizálnom, hogy a monitorom vibrálása nem az én gépösszeszerelési inkompetenciámnak köszönhető, fogtam behúztam szobatársam monitorját (nincs itthon, gondolom a családjával van vagymittomén), és kiderült hogy a monitor a ludas. szóval ahelyett hogy kimehetnék a párszáz méterre levő media marktba monitorért (vagy legalább megnézni hogy van-e értelmes ajánlatuk), most itthon írom ezt a levelet nektek, egy félig működő monitoron (a keresztény lelkem már azt a tudatot se bírja elviselni, hogy csak egy kicsi ideig elloptam a szobatársam monitorját). hogy ha szemrákot kapok, beperelhetem a KDMP-t?”

Szandy nagyon fázott:

„Ablakot cserélnek.....régi a pecó, jóval több púrhab kellett mint amennyit hoztak. Elfogyott. Itt ülünk a 10 fokos lakásba, és várjuk hogy valaki, valahonnan szerezzen.” Szerencsére később megoldódott a problémája: „Sikerűlt :D Mórahalomról...... már fűtök :D”

Marianntól elvették a Sportot:

„Ivarérett korom óta minden reggelem azonos minta szerint telt:cigi+kávé+Nemzeti Sport. Aztán kinyitottak a trafikok, én idegi alapon leszoktam a bagóról, mert nem vagyok hajlandó a Nemzeti Dohányboltjukban vásárolni. Maradt a kávé+Nemzeti Sport kombó. Ma kiderült negyedórás telefonálgatás, majd kocsikázás után, hogy sehol sem lehet kapni Sportot nagyjából 20 km-es körzetben.”

Zoltán nem tudott gereblyézni:

„Nálam megszületett az első példa, amikor nagyon szidtam az …. Tavaszi levélgereblyézés közben eltörött a nyél, de hova is induljak újat venni. Valószínű ma sehova!!!! Persze hallom a jó tanácsokat is, hogy mindenből legyen itthon minimum 4 nyél, 4 kerék, 4 gyerek, stb. Holnap majd elmegyek veszek munka után 4 új nyelet és talán majd jövő hétvégén befejezzük a kertrendezést.”

Aliendriver sem szerzett tiplit:

„Elfogyott a 8-as tipli és csak reggel nyit az OBI. Ma sem lesz a helyére téve a könyvespolc.”

Roland 50 km-t volt kénytelen utazni festékért:

„Barkácskörökben szinte nincs olyan, hogy mindent jól összekészítesz. Előfordul, hogy a leggondosabb előkészületek ellenére is nem megfelelő mennyiségű anyaggal készülsz neki, a mi esetünkben a festéshez. A festő itt volt, az idő drága, belevágtunk. Az index oldalával kezdve a vasárnapi nyitva tartások alapján nem sikerült festékboltot találni. A Google sem tudott segíteni. Az Üllői út sem, és az egész 18. és 19. kerület általunk bejárt része is elesett. Miért nyisson ki egy festékes bolt, amikor a multiké volt eddig a hét vége? Családi körben ki az, aki be tudja osztani, hogy melyik családtag a családok védelme érdekében van távol vasárnap? A tizedik 200 m² alatti zárva bolt után feladtuk. Kaptunk egy telefont, és ellőttünk egy szivességpatront, hogy a fővárostól több mint 50 km-re kinyitnak nekünk egy üzletet. Nem mérlegeltünk. Azonnal indultunk.”

Péter ügyfele hasonlóan járt a liszt miatt:

„Egyik ügyfelem most hívott. Dumáltunk és szóba került a zárva tartás. Ő igazán vesztese a dolognak. Felesége azzal keltette, hogy hozzon a boltból lisztet. Mondta neki, hogy ma a legtöbb bolt zárva van. Válasz? Akkor keresd meg azt, amelyik nyitva van! Egy órás reggeli móka lett 40 km-es kocsikázással.”

Blogger Gézának még a szombatja is szörnyű volt a vasárnap miatt:

„Én tegnap egy laza 14 órás munkanap végén elrohantam még vásárolni a Tescoba, mert ugyebár nem csak a vasárnapot szüntették meg ezek, hanem a 0-24-es nyitvatartást is. Olyan fáradt voltam, hogy a negyedét kihagytam a vásárlandó cuccoknak, igy baszhattuk a vasárnapi levest, mert zöldséget és egyebet nem vettem. Pluszban kertészkedtem volna, de a Tescoban nem volt cucc, a kertészet meg nem nyithat ki vasárnap. A gyerek nálunk is beteg, tegnap váltottam ki a gyógyszereit az utolsó 5 nyitvatartási percben. A fele természetesen nem volt, menjek máshová...”

Bencénél igazán szar helyzet:

„Vasárnap reggel 7 óra nincs is ezzel semmi baj .Kávé, cigi és utána irány ahova a király is gyalog jár , ezzel se lenne semmi gond ha nem dugulna el a wc...... Na akkor szedjük elő a pumpát, nem egy mai darab az biztos.... mit ad isten?! Első pumpalás szétszakadt..... a sarki fűszeresnél, trafikba meg ugye a pékségekben sincs nagy kínálat wc pumpából. Ennyi lenni a történetem ja és még annyi hogy remélem az összes Fidesz-KDNP-s képviselő is hasonlóan járt és a szomszédhoz jár kis-nagydolgát intézni! :D”

Valaki adjon kölcsön egy fogkefét Alexandra gyerekének!

„Szombat este gyerekfürdetés közben beleesett a gyerek fogkeféje a felmosóvízbe. Így másfél napi fogmosás kimarad, hisz csak hétfőn tudok venni.”

Geri a közeli – már CBA-vá átalakított – kisboltot siratta, ami eddig mindennap nyitva volt:

„Valósággal sokkolt, amikor pár hete levakarták a bejárati ajtóról a vasárnapi nyitva tartást jelző 6-22-es sort. Pedig ők egy CBA! Igazán kitalálhattak volna valamit! Annyira ideges lettem, hogy majdnem írtam a kdnp@kdnp.hu-ra egy anyázó e-mailt. De aztán erőt vettem magamon, kitöröltem, és visszaültem a kanapéra a zsepijeim közé, hogy szomorúan nézzem az ablakból a szürke, márciusi eget. Ez mostantól tényleg mindig így lesz?!?!?”

Kata is kiborult a Rózsa utcában (hiába van tele a környék most is éjjel-nappalikkal):

„Vasárnap napközben, egyik kezemben porszívó, másikban fakanál, készülök a holnapi vizsgára, és szembesülök vele a szekrényt kutatva hogy nincs itthon milka csoki. Ismétlem: nincs itthon milka csoki!!!4!!4 Közel s távol bezárt minden. lány egyetemista csokoládé nélkül, avagy a rémálom kezdete a velem együtt élők számára.”

Valahonnan Valaki tragikus története drámai rövidséggel:

„Brokkolit akartam venni, de zárva volt a Lidl. Most nincs brokkolim.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.