A Quaestor károsultjai Polt Pétert kérik számon

gazdaság
2015 március 28., 07:20
comments 252

Senkit nem hagy nyugodni, hogy a nyomozó hatóságok miért hagyták, hogy a szemünk előtt menekítsék ki vagyonukat és  a Quaestor vezetői, tegyék lehetővé az iratok eltüntetését és alakítsák át a cég szerkezetét úgy, hogy az a kötvényes kisbefektetőknek a leginkább hátrányos legyen.

A Facebook-on szerveződő Quaestor-károsultak sem értik, nevükben írt a csoport szószólójaként fellépő Kálmán-Pikó István. Polt Péter nem válaszolt egyelőre, mindössze ezt a semmit meg nem válaszoló közleményt ismerjük.

Íme Kálmán-Pikó levele:

"Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!

A Quaestor botrány ügyében folyó nyomozás felvet néhány olyan kérdést, amelyek közül kettőben az Ön álláspontját szeretnénk kérni:

  1. Több mint egy héttel a nyomozás megkezdése után Tarsoly Csaba ügyvédje a sajtónak még azt nyilatkozta, hogy ügyfelét a rendőrség még csak meg sem hallgatta addig ebben az ügyben. Rendőrségi előállítására, vagyonának zár vételére csak a tegnapi napon került sor. Ez azért különösen fontos számunkra, mert a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. részben off shore tulajdonosi körrel bír, így az ezen tulajdonoshoz kiáramló pénz gyakorlatilag a mi kártalanításunkra fordítható összeget csökkenti. Értelmezése szerint lehetőséget adtak-e a jelenlegi jogszabályok az Ügyészségnek, illetve személyesen Önnek, hogy a Quaestor vagyon zár alá vételéről már korábban, akár a rendőrségi nyomozástól függetlenül intézkedjen?
  2. 2015 márc. 16-án alapvető változások történtek a Quaestor tulajdonosi struktúrájában: a Quaestor Hruria a vállalatcsoporton belüli hitelek egy részét konvertálva tulajdonossá vált az anyacég Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt-ben. Ezzel egyidejűleg vezérigazgatónak nevezték ki Orgovány Béla urat, egy büntetett előéletű tápiósági közmunkást. Itt értelmezésünk szerint felmerül egy további csalás, egy újabb bűncselekmény, illetve a bizonyítékok eltüntetésének gyanúja. A fenti két ok az előzetes letartóztatások leggyakoribb két oka. Értelmezése szerint hibát követett-e el az Ügyészség akkor, amikor a nyomozások felügyeleti szerveként nem lépett közbe?"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.