A külügy őszintén meglepődött a Quaestor bedőlésén

POLITIKA
2015 március 30., 13:06
comments 56

"Számunkra volt a legváratlanabb, ami bekövetkezett az elmúlt napokban" - válaszolta Magyar Levente külügyi államtitkár Sallai R. Benedek máris legendás, szaros interpellációjára. Mint kiderült, a külügy "komoly cégként számolt" a Quaestorral.

Azt is állította, hogy a kormányzatnak semmilyen kapcsolata nem volt a kereskedőházakkal, amiket a Quaestor működtetett.

Arra a kérdésre, hogy hogyan engedélyezhette a pénzpiacokat felügyelő MNB a Quaestor kötvénykibocsátását, és hogyan nem vette észre 150 milliárd forint kötvény megjelenését a piacon, azt felelte, hogy most, a baj után már mindent megtesznek a piaci visszaélések gyors kiszűréséért. De a lényeg szerinte az, hogy

sem morális, sem jogi, sem a felelős gazdálkodás szempontjából nem történt semmilyen hiba.

Azt már csak a philosoraptor kérdezi, hogy

akkor mi a baj?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.