147 halottja van a kenyai egyetemen rendezett vérengzésnek

külföld
2015 április 02., 20:01
comments 395
  • Az al-Shabaab terroristái megtámadták a kenyai Garissa egyetemét, 147-en meghaltak, 79-en megsebesültek
  • A kenyai kormányerők mind a négy terroristával végeztek

Az al-Shabaab nevű szomáliai terrormilícia a saját rádióállomásán jelentette be, hogy ők végeztek ki legalább 147 diákot egy kelet-kenyai Garissa egyetemének kollégiumában.

photo_camera A határtól 140 km-re fekszik Garissa városa.

Sokan még aludtak, mikor a fegyveresek megrohanták az épületet. Az egyik túlélő beszámolója szerint aki a fegyveresek kérdésére azt válaszolta, hogy keresztény, azt egyből lelőtték.

Az egyik túlélő elmondta, hogy szerdán voltak olyan plakátok, amelyek a bekövetkező támadásra figyelmeztettek, de mivel április 1. volt, ezért azt hitték, hogy valaki csak hülyül ezzel.

A muszlim terrorszervezetek az utóbbi időben egyre jobban ráálltak arra, hogy oktatási intézmények ellen kövessenek el merényleteket, mivel ezek viszonylag könnyű célpontnak számítanak. Nigériában és Pakisztánban is voltak hasonló esetek. Most a garissai egyetemen is csak két biztonsági védte az épületet.

photo_camera Kenyai katona az egyetem előtt AFP PHOTO / CARL DE SOUZA

Szintén az al-Shabaab volt az elkövető, amikor 2013-ban fegyveresek elfoglaltak Nairobiban egy bevásárlóközpontot, és 67 halottat hagytak maguk után. Az al-Shabaab kifejezetten a civilekre vadászik. célpontjai általában hotelek, éttermek, bevásárlóközpontok, tömegközlekedési eszközök vagy teplomok.
Az elmúlt két évben több, mint 200 embert öltek meg Kenyában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.