Egyre keményebben zaklatják a taxis hiénák a ferihegyi utasokat

Tbg
Egyéb
2015 április 02., 17:23
comments 459

Általában elég sok mindent elmond egy országról, hogy milyen állapotban van a repülőtere.

A fővárosok főterei mindig tiszták és példásak, de a repterek és a pályaudvarok sosem hazudnak: ha egy rendszer korrupt, az biztosan látszani fog az említett intézmények környékén előforduló taxisokon és egyéb fuvarozókon is.

A TV2  megdöbbentő felvételt közölt csütörtökön: a Liszt Ferenc téri taxis hiénák már nem elégednek meg azzal, hogy az ember elé állnak, és nem engedik kijutni a fotocellás ajtón a buszhoz, konkrétan az utas táskáját is elveszik.

A Tények anyagából az is kiderült, hogy a Budapest Airport "tehetetlen" (:DDD), mert nem tudják kidobni a hiénákat, akik egyébként engedély nélkül reklámozzák szolgáltatásaikat, pedig még biztonsági szolgálatot is működtetnek.

A tévé megpróbált egy hiénát is megszólaltatni, aki előbb azzal védekezett, hogy ő nem taxis - végülis nem hazudott -, majd arra kérte a riportert:

"Megtenné, hogy kiállna a teremből?"

Még a választások előtt interjút készítettünk egyébként az azóta győztesnek bizonyult Tarlós István főpolgármesterrel, és arról faggatam, hogy mikor lesz ennek vége, idézem:

444: Mikor kergeti el végre a főváros a ferihegyi taxis maffiát?

Tarlós István: Azt én is nagyon szeretném. De ha rendet akarnak a fővárosban, több jogosítvány kell a főpolgármesternek.

Tarlós azóta a kívánt jogosítványokat megkapta, kíváncsian várom, mikor vet véget a balkáni állapotoknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.