https://img.444.hu/eto-park.jpg

Nem volt fedezetlen a Quaestor gyurcsányhitele

bűnügy
2015 április 02., 07:58
comments 144

Hányszor hallotta az utóbbi két hétben a legkülönbözőbb kormánypárti politikusoktól, hogy a Quaestor fedezetlen hitelt kapott a Gyurcsány-kormány idején az MFB-től? Rogán Antal a héten be is jelentette, hogy a parlament semmi mást nem fog vizsgálni, csak ezt a hitelt.

A vicc az, hogy ez a hitel nem volt fedezetlen: maga a projekt volt a fedezet.

Az ETO-parkra két részletben (2005 és 2008) az állami banktól kapott 17 milliárd forintra volt fedezet, írja az Index, méghozzá nem más, mint a felépülő ingatlanok. Az MFB-nek értelemszerűen zálogjoga van az ingatlancsoportra. Ezt egyébként le is foglalták azóta – ez az egyik legértékesebb maradványa a most zár alá vett Quaestor-vagyonnak –, szóval nem valószínű, hogy az állam semmit nem fog viszontlátni a hiteléből.

Más kérdés, hogy sok más kétezres évekbeli ingatlanprojekthez hasonlóan tényleg rossz ötlet volt az ETO Park, csúnya veszteséget termelt, a bevásárlóközpont és a hotel is kihasználatlan.

De ez a Fidesz-kormányt sem zavarta abban, hogy 2012-ben megfejelje a hitelt egy tovább 250 milliós támogatással, ami az ETO Park szállodájának ment. Erről maga Szijjártó Péter beszélt az ETO Park Hotel megnyitóján, ahol azt is elmondta Tarsoly Csaba oldalán, hogy a projekt elemei "önmagukban is jelentős fejlesztések", hát még együttvéve.

Szóval mondjuk el újra néhányszor:

HARMADIK SZOCIALISTA BRÓKERBOTRÁNY!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.