Nevetgélve jelentette a menekülő férfi agyonlövését a dél-karolinai rendőr

külföld
2015 április 13., 11:29
comments 112

A Guardian szerezte meg Michael T. Slager és a központ beszélgetését a halálos lövöldözés után. Mivel az esetről videófelvételt készített egy szemtanú, amin az látható, ahogy a törött féklámpája miatt igazoltatott fekete férfi, Walter Scott elszalad Slagertől. Közben valami a földre esik. Slager felszólítás nélkül előhúzza pisztolyát, és nyolcszor hátba lövi Scottot, majd megbilincseli a földön hason fekvő, akkor még élő férfit.

Majd visszasétál a helyre, ahonnan lőtt, felveszi a földre esett tárgyat, amit aztán hanyag mozdulattal az akkor már halottnak tűnő Scott mellé ejt. A rendőr ellen gyilkosság miatt emelnek vádat.

A most nyilvánosságra került beszélgetsén Slagert a központból tájékoztatják, hogy mi várható ilyen esetben.

- Mikor hazaérsz, akkor jó ötlet, ha összeszeded és leírod a gondolataid az esetről. Tudod, amint már nem pumpál az adrelanin.

- Még pumpál, hahaha.

Az ügyeletes tiszt tájékoztatja Slatert, hogy el fogják venni a fegyverét és jelvényét, majd azt tanácsolja a járőrnek, hogy menjen haza, pihenje ki magát, mert pár napig úgyse fogják kihallgatni az eset miatt.

Amerikában az igazságügyi minisztérium azt sem tudja, hány embert lőnek agyon rendőrök évente. Egyes adatbázisok szerint 2014 utolsó öt hónapjában az amerikai rendőrök napi átlag 2,7 embert öltek meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.