A Raoul Wallenberg Egyesület megdöbbent, hogy megszűnik a Raoul Wallenberg Szakközépiskola

POLITIKA
2015 április 14., 18:11
comments 254

A kormány határozata szerint átadják a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek azt az épületet, amelyben jelenleg a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola működik. A Raoul Wallenberg Egyesület megdöbbenéssel értesült a döntésről, különös tekintettel arra, hogy a határozat alapján úgy tűnik, az épület átadásával egyben az iskola is megszűnik.

"Így a svéd embermentő neve eltűnik Budapest oktatási térképéről" - írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben, amiben arra is emlékeztetnek, hogy néhány éve megszűnt a másik svéd embermentőről, Valdemar Langletről elnevezett iskola is.

"Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy Raoul Wallenberg nevét továbbra is egy reprezentatív oktatási intézmény viselje a jelenlegi tantestülettel, hiszen ez szolgálná azt, hogy a magyar ifjúság megfelelően felvérteződjön a körükben egyre inkább újraéledő ordas eszmékkel szemben" - írják.

Úgy tudják, hogy az iskola egyben tartása megoldható volna, ha az iskolának kiutalnának egy most üresen álló fővárosi iskolaépületet. "Egy ilyen döntést megértéssel fogadnának Raoul Wallenberg tisztelői, az általa megmentett túlélők és a hazai és nemzetközi közvélemény is" - írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.