Hargitai János, a KDNP-s, aki nem is ismerte unokájának buda-cashes főfőnök apját, egyébként mániákusan utálja a pénzügyi világot

POLITIKA
2015 április 15., 10:51
comments 202

Tavaly márciusban beszélt Hargitai János KDNP-s arról a Népszabadság szerint egy mohácsi ünnepségen, hogy Magyarország főellensége mi más lenne, mint a pénzügyi világ. Igaz, a lánya is "bankár", már ha valaki "bankár", aki bankban dolgozik. Most egyébként kiderült, hogy a lányának az ország egyik legeslegbrókerebb brókere volt az élettársa (de ő állítólagosan nem is ismerte őt).

Ezt mondta, élvezzük végig a legparanoidabb összeesküvés-elméleteket visszatükröző mondatait:

"A nemzetközi bankvilág már azokban az időkben is a nemzetek felett, nemzetközi szinten volt megszervezve. A bécsi bank, aminek akkor pénzverési és hitelezési monopóliuma volt Magyarországon, valójában a Rothschildok kezében lévő magánbank volt. A Rothschildok pénzügyi érdekeit alapvetően sértette, ha Magyarország önállóvá válik és pénzügyileg önállóvá válik. Ezért a Rothschildok pénze kellett, hogy Jellasics elinduljon ellenünk, és főleg a Rothschildok pénze kellett, hogy az oroszok azzal a 200 ezres sereggel elinduljanak a magyar seregek ellen, aminek törvényszerű csatavesztés lett a vége. Ennek a bankvilágnak a szorításából kellett kitörnünk az elmúlt négy évben is, el kellett érnünk azt, hogy pénzügyileg önállóak legyünk, mert épp '48 példája bizonyítja azt, hogy ha egy ország pénzügyileg nem önálló, akkor hiú ábránd a nemzeti fejlődés, mert az, aki a pénzt adja, diktál nekünk. Diktált 1848-ban, és diktált négy éve. Akkor a Rothschildok, most az IMF."

Hargitai szerint nyilván a család az első (KDNP-s politikusról van szó), de annyira azért nem, hogy megismerje unokájának apját, lányának élettársát, T. Pétert, aki egyébként a százmilliárdot elcsaló Buda-Cash egyik főfönöke volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.