Csányi Lázárról: "Nem jó, hogy olyan foglalkozik százmilliárdokkal, aki egy kisváros gazdálkodását se tudja rendben tartani"

gazdaság
2015 április 17., 11:48
comments 237

"Nem tartom megnyugtatónak, hogy Lázár János személyében egy olyan ember foglalkozik több százmilliárd forintnyi finanszírozással, aki egy kisváros gazdálkodását sem tudta rendben tartani"

– mondta Csányi Sándor a 700 milliárd forintnyi uniós forrás befagyasztásával kapcsolatban az OTP éves beszámolóját követő sajtótájékoztatón.

Csányi beszélt újra a Quaestor-kártalanításról is. Szerinte igazságtalan utólag felemelni a biztosítási összeget, a nagy költségeket a nem vétkes szolgáltatók is az ügyfeleikre hárítják majd (alacsonyabb betéti kamatok, magasabb hitelkamatok). Az OTP vezére szerint jobb lenne, ha levonnák a bankadóból az extrém kárösszeget,

ami az OTP esetében 57 milliárd forint lehet.

Csányi elmondta azt is a sajtótájékoztatón, hogy szerinte az elmúlt években több olyan döntést is meghoztak Magyarországon, amelyek negatívan érintették a bankszektort, ilyen volt a bankadó vagy a végtörlesztés is, "nehezen tervezhető az életünk", mondta. Igazságtalan az is, a Quaestor kártalanítás különbséget tesz ügyfelek között, és olyanokat is kártalanítanak majd, akik évtizedig élvezték a magas kamatokat.

De igazságtalan az az eljárás is Csányi szerint, ahogy a takarékszövetkezeti integrációnál semmit nem tettek a szektor rendbetételéért, a terheket az OBA-n keresztül a szektor szereplőire tolják rá. Csányi szerint megkezdődött a 135 milliárd forint takarékszövetkezeti reorganizációra szánt összegnek az ellopása is.

Az OTP egyébként történetének első veszteséges évéről számolt be ma.

(Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.