A Nemzeti Közszolgálati Egyetem miatt kell költöznie a Wallenbergnek

POLITIKA
2015 április 21., 15:00
comments 144

Jó híréhez méltó körülmények közé költözik majd a fővárosi Raoul Wallenberg szakközépiskola

- mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden az M1 aktuális csatorna délutáni híradójában.

A híradóban végre az is elhangzott, hogy Budapest egyetlen egészségügyi, szociális és pedagógiai képzést biztosító szakközépiskolájának azért kell székhelyet váltania, mert a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek (NKE) szüksége van az épületre. Hétfőn délután szülők, diákok és tanárok tartottak gyűlést az iskolánál, amin ugyan megjelent az NKE főtitkára is, de azt mondta, hogy az egyetemnek semmi köze ahhoz, ami a Wallenberggel történik. Persze azt nem zárta ki, hogy a szakiskola épülete majd az NKE birtokába kerül, de azt állította, hogy erről nem tud semmit.

Balog Zoltán miniszter most az M1-nek elmondta: a szakközépiskolának azért kell kiköltöznie az épületből, mert az az NKE Ludovika Campusának része.

A miniszter ugyanakkor bizonygatta, hogy szeretné megnyugtatni a tanulókat és a diákokat: végleges döntés még nem született. Olyan megoldásban érdekeltek, hogy az ottani pedagógiai munka és teljesítmény ne kerüljön méltatlan körülmények közé. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.