Főnökei kényszerítették ki az RTL-nek nyilatkozó nővér felmondását a Péterfy kórházban

POLITIKA
2015 április 21., 09:32
comments 262

„A korábban megjelent hírekkel ellentétben Sándor Mária nem önszántából adta be felmondását a kórház vezetőinek, hanem kikényszerítették belőle a nyilatkozatot”

– mondta Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke a Borsnak.

Sándor Mária felmondásáról szombaton számolt be az RTL Híradója, azt mondták, hogy a Házon kívül című műsornak korábban sírva nyilatkozó ápoló országos tiltakozást kezdeményezett. Rengeteg ápoló ment fekete ruhában dolgozni, és így tett volna Sándor Mária is, de főnökei nem engedték neki, hogy fekete ruhában dolgozzon. A Híradó szerint az ápoló ezután adta be felmondását, és azonnali hatállyal távozott a kórháztól.

A Bors szerint a kórház ápolási igazgatója szólította fel az ápolót, vagy leveszi a fekete ruhát vagy aláírja a felmondólevelét.

Így választotta a nővér az utóbbit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.