Lázár János igazsága úgy hajlik, ahogy a fűtőanyag hasad

POLITIKA
2015 április 22., 08:03
comments 150

A Magyar Nemzet információi szerint Brüsszel kiigazította Lázár Jánost Paks II. ügyében. Lázár János hétfőn bejelentette, az Európai Bizottság hagyta jóvá a fűtőanyag-szállítási szerződést. Anna-Kaisa Itkonen, a bizottság energiaügyekért felelős szóvivője kijelentette, hogy

nem az Európai Bizottság, hanem az Euratom Ellátási Ügynökség írta alá hétfőn azt a szerződést, amely lehetővé teszi, hogy Oroszországból érkezzen majd fűtőanyag a Pakson építendő új reaktorokba.

A Bizottság legfontosabb kifogása ugyanis az volt, hogy nem írtak ki nemzetközi tendert a beruházásra. Az unióban ugyanis nem fogadható el, hogy ugyanaz legyen az építő, az üzemeltető és a fűtőanyag-szállító.

Jávor Benedek ellenzéki EP képviselő szerint Lázár János állításairól rendre kiderült, hogy bár az igazság szikráját tartalmazzák, de közben nem fedik fel az igazság minden rétegét.

  • Lázár János azt mondta: az orosz–magyar nukleáris egyezmény és az orosz részvételű atomerőmű-bővítés ügyében Brüsszel mindent jóváhagyott. Azóta három eljárást indított Magyarország ellen a projekt ügyében az Európai Unió.
  • Lázár János bejelentette, Brüsszel egyetértett a sérült paksi fűtőelemek oroszországi kiszállításával. Azóta kiderült, hogy az illetékes uniós szervek nem is értesültek a kiszállítás részleteiről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.