Eléggé lehúzos kritikákat írnak azok, akik kipróbálták az Apple Watch-ot

TECH
2015 április 25., 08:16
comments 237
photo_camera Tim Cook, az Apple vezérigazgatója bemutatja az Apple Watchot a kaliforniai San Franciscóban 2015. március 9-én. MTI/AP/Eric Risberg

Felemásak az első benyomások az Apple okosorájáról, amit péntek óta forgalmaznak. A USA Today szakírója szerint

az óra egy nagy szar.

Az akkumulátor 7 órát bírt neki első nekifutásra és utána is lassan tölt. Kezelhetetlen a felület és az ember random menükben találja magát.

A Gizmodo sem volt elájulva a terméktől, szerintük nem emelkedik ki az okosórás mezőnyből:

"Az ártól és a képernyő felbontásától eltekintve az Apple Wach egy tucattermék. Az akkumulátor teljesítménye különösen vacak."

Az árat természetesen úgy értik, hogy ez az egyik legdrágább okosóra a piacon.

A CNet tesztje is az aksi üzemidejét találja meg.

"Az akkumulátor alig bír ki egy napot és lassan tölt újra. Ezenkívül az óra néha lassan kommunikál a telefonnal."

Azért egy heti használat után megenyhül a CNet szerzője:

"Az óra gyönyörű és ígéretes - a legambiciózusabb kiegészítő egyelőre. De megpróbálkoztak egy termékkel, ami mindent tud már első nekifutásra, így az Apple Watch sok kivánnivalót hagy maga után. Még hosszú út vár az Apple-re."

Ezek után muszáj voltam a magyar Applevallás fanatikusaihoz fordulni, hátha írnak végre valami igazán pozitívat. De egek ura, még HAndrásban is csalatkoznia kell az embernek. Az ismert Apple-blogger természetesen dicséri a terméket, de közben finom kritikák is becsúsznak:

+++ "Az Apple Watch és a különböző szíjak gyönyörűek. Persze ízlések és pofonok, de én két szóval tudnám jellemezni: Mérnöki mestermű."

--- "A kezelőfelület egyszerűen nem túl intuitív, az alkalmazások fele meg nem sok mindenre jó ekkora kijelzőn."

+++ "Apropó kijelző! A kijelző megabrutál!"

--- "Az biztos, hogy az Apple Watch nem való, vagy nem kell mindenkinek, nem is mondanám senkinek, hogy vegyen egyet. "

+++ "A Taptic Feedback nagyon kellemes lett, mondhatnám egészen intim érintéssel kapja az ember az értesítéseket."

Hogy van-e bármi értelme ennek az órának? HAndrás egy plasztikus példával mutatja be a termék gyakorlati hasznát:

"Egy nagyon jó kiegészítő lehet a mindennapi digitális életünknek. Mondok egy példát. Van, hogy tárgyaláson nem kell majd rugdosnunk egymást amikor a másik hülyeséget mond. Főleg ha nem egymás mellett ülünk, ez nem mindig kivitelezhető. Viszont két koppintással jelezhetjük a kollégánknak, hogy valami gáz van."

Mit ne mondjak, engem ez nem annyira győzött meg. :(

Ezek után meg szerettem volna nézni Magyarósi Csaba videóját az appleblog blogon, de sajnos csak a második percig jutottam, amikor elhangzik, hogy az Apple Watch

"olyan, mintha az univerzumot megszülő szent triceratopsz jött volna el,"

és itt kénytelen voltam kikapcsolni a videót. Ha valakit érdekel, hogy lehúzzák vagy felmagasztalják a cuccot, ide kattintson.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.