Mayweather leiskolázta Pacquiaót

sport
2015 május 03., 04:52
comments 150

Súlycsoportoktól függetlenül őket tartották a világ legjobb bokszolóinak az elmúlt időszakban, bár amikor életük legnagyobb formájában voltak, akkor kerülték egymást. Hiába a 38 éves Mayweather az idősebb két évvel, előzetesen azt mondták, hogy inkább Pacquiaón látszik az idő múlása, az elképesztően sokat ütő stílusa olyan gyorsaságot és fizikumot igényel, ami megkopott már, miközben Mayweather védekezésre épülő boksza jobban kíméli az amerikait. Pacquiao bele is szaladt két vereségbe egymás után 2012-ben, de visszajött. Mayweather 47 meccsén veretlen volt, padlón is csak egyszer volt eddig.

A meccs, még el sem kezdődött, már mindenféle bevételi rekordot megdöntött, 400 milliós bevételt oszthatnak szét a bokszolók, ennyi pénzért nem mozgott még senki korábban, soha semmi nem hozott ekkora jegybevételt. Nemcsak a bokszban, minden sportban.

A meccse előtt az esélytelenebbnek tartott Pacquiao tűnt nyugodtabbnak, az első menet meglepetésre mégis Mayweather lett. Nem megrendítő erejű ütések miatt, az amerikai amúgy sem KO-király, de távol tudta tartani magától a Fülöp-szigetekit, aki nem találta az ütéstávolságot, nem is pörgött annyira, mint nála megszokott. A második menet is hasonló volt.

Pacquiao a harmadik menetben már jobban ráment Mayweatherre, több sorozatot is indított, tiszta találta viszont nem volt. Mayweather levédekezte az a meccs első negyedét, kontroll alatt tartott a Fülöp-szigetekit.

A negyedik menetben ütötte át először tisztán Pacquiao az amerikai kettős fedezékét, megsorozta, Maywheater a fejét ingatva, mosolyogva mutatta, hogy nem tett kárt benne.

Az ötödik menetben megint az történt, amit Mayweather akart, simán távol tartotta magától Pacquiaót, egy-egy ütéssel megállítva. Nem volt Pacquiaónak célba érő nagy ütése.

photo_camera Fotó: AFP

A hatodikban is féken tartotta a verekedő Pacquiaót jobbegyenesekkel Mayweather. A menet közepén a köteleknél megsorozta a Fülöp-szigeteki Mayweathert, de az amerikai fejét ingatva mutatta, hogy az ütések elhaltak a kettős fedezékén.

A meccs első fele egyértelműen Mayweatheré volt.

Ahhoz képest, hogy az amerikai volt előnyben, a hetedik menetre Mayweather jött ki agresszívebben. Pacquiao lépkedett, ment előre, de nem tudott közel ütéstávolságon belül kerülni. Nagyon statikusan bokszol, semmi váratlant nem tudott húzni.

A megszokott sorozataiból semmit sem mutatott Pacquiao a nyolcadik menetben sem, nem pattogott, nem pörgött, mintha tartalékolta volna az erejét, Mayweather könnyedén mozogta ki.

A meccs kétharmadánál világos volt, hogy pontozással már nem nyerhet Pacquiao, az amerikai megrendítésére viszont addig esélye sem volt.

photo_camera Fotó: AFP

A kilencedik is úgy ment le, mint az eddigiek, valamennyire fokozta a tempót Pacquiao, de simán tartotta féken az amerikai, akit fizikailag sem késztetett nagy erőfeszítésre a Fülöp-szigeteki.

A tizedik menetben továbbra is csak Pacquiao arcán látott az elszántság, a bokszán alig. Ha el is találta Mayweathert, abban erő nem igazán volt, az amerikai gyorsabb volt.

Két menete maradt Pacquiaónak, de továbbra sem kockáztatott. Ment előre, de semmit nem tudott mutatni abból, ami miatt legenda lett.

Az utolsó menetben Mayweather már a közönségnek is bokszolt, könnyedén táncolt, Pacquiao meg hozta azt a semmit, amit egész meccsen.

Sima pontozással nyert az amerikai (10-2 az egyik pontozónál, 8-4 a másik kettőnél), neki nem volt szüksége KO-ra, Pacquiao pedig képtelen volt nagy, tiszta ütéseket bevinni.

Az évszázad meccse hozta a pénzt, mint korábban semmi más, de elképesztően egyoldalú volt. A két legendából már csak egy maradt, és az Mayweather, aki tökéletes védekezéssel tartotta féken az egykori nagy verekedőt, aki egészen meccsen ütött annyit, mint korábban egy menetben.

A 48. győztes meccsén még csak nagyon nem is megkarcolt Mayweather a meccs után azt mondta, hogy még egy meccse van a szerződéséből, aztán visszavonul, nem megy rá az 50 veretlen meccsre. Erre azért nem érdemes mérget venni.

Pacquiao pedig azt a meglepő kijelentést tette, hogy szerinte ő nyert, azért is nem hajrázott nagyot, mert azt hitte, hogy ő vezet. Ezt aligha osztja rajta kívül bárki.

Pacquiao messze nem szolgált rá a 400 millió dollár rá eső részére a mostani teljesítménye alapján, tényleg 4-5 éve kellett volna ezt a meccset rendezni. A nézők pedig csak remélhetik, hogy nem lesz visszavágó, baromi unalmas meccs volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.