Chlamydia-járvány tört ki egy texasi gimiben, ami nagyon büszke arra, hogy náluk nincsen szexuális felvilágosítás

külföld
2015 május 04., 19:57
comments 216

A Texas államban található Crane város egyik gimnáziumában a diákok 7 százaléka kapott el Chlamydia-fertőzést az elmúlt hetekben. A Chlamydia az egyik leggyakoribb, nemi úton terjedő betegség, és nagyon nehéz harcolni ellene, mert nők háromnegyedénél és a férfiak felénél tünetmentes, így sokan tudtukon kívül is fertőzik a partnereiket. A fertőzés azonban akár meddőséghez is vezethet, a szövődményei pedig egyéb bajokat is okozhatnak.

A Chlamydia-fertőzés kockázatát értelemszerűen nagyban megnöveli a gyakori partnerváltás és az óvszer nélküli szex.

Többek közt ez is egy olyan dolog, amit a világ szerencsésebbik felének diákjai jó eséllyel hallanak az iskolában, ha szexuális felvilágosító kurzuson vehetnek részt. Itt általában elmondják azt is, hogyan lehet felismerni idejében az ilyen fertőzéseket, hogy a beteg még azelőtt fordulhasson orvoshoz, mielőtt továbbfertőzné partnerét vagy partnereit, és ezzel járványt is okozhatna.

Az érintett gimnáziumban azonban nincs a tantárgyak között a szexuális felvilágosítás, és a suli ezt hirdeti is magáról a weboldalán. Van ugyan egy kisebb felvilágosító kurzus, de azon a texasi törvényeknek megfelelően jórészt nem a szexről, hanem az absztinenciáról van szó. Igen, konkrétan arról beszélnek, hogy minden baj és nemi úton terjedő betegség elkerülhető, ha önmegtartóztatóak vagyunk. Hát... bizonyára így van. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.