Sokkolókkal fegyverzik fel Kövér László saját erőszakszervezetét, az Országgyűlési Őrséget

POLITIKA
2015 május 04., 05:53
comments 140

Taser X26 típusú sokkolópisztolyokat szerzett be 10,1 millió forint értékben az Országgyűlési Őrség. Az Országgyűlés Hivatala biztonsági okokból nem árulta el, hogy pontosan hány darabot vettek - és az, hogy az amerikai kiskereskedelmi forgalomban egy ilyen eszközt már 270 ezer forintért is be lehet szerezni, a magyar közbeszerzések világában az ég világon semmit sem jelent, de tegyük fel, hogy 36-ot vettek belőlük.

Egy ilyen sokkoló két kis tüskét lő a használójától legfeljebb 5-6 méterre lévő célpontba, akit aztán 50000 voltos feszültségű árammal pár másodpercre sokkol.

Az Országgyűlés Hivatala a beszerzés indoklásaként azt mondta, hogy a nemzetközi trendek alapján egyre inkább ilyen, nem halálos fegyvereket használnak a rendészeti szervek. (Blikk via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.