A bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció leállítását kéri az Európai Szakszervezeti Konföderáció

POLITIKA
2015 május 05., 17:03
comments 405

A európai munkavállalók érdekképviseleteinek ernyőszervezete azt kéri a magyar kormánytól, hogy ne küldje ki a kérdőíveket, mert azokban

"a migráció és a terrorizmus közvetlen összekapcsolásával perverz kísérletet tesz a migránsok kriminalizálására és a populizmus szítására".

Az ETUC szerint a téves felvetések csak rossz politikához vezetnek, és azok biztosan nem szolgálják a magyarok érdekeit.

"A bevezető szöveg és a kérdések megfogalmazása világosan mutatja, hogy a magyar kormány mindennel szembehelyezkedik, amit Európa jelent, és szembemegy az emberiesség alapelveivel"

A brüsszeli szervezet szerint a terrorizmus és az unió határvidékén zajló tragédia összekapcsolása rájátszik az emberek félelmeire politikai célú manipulálásuk érdekében.

"Ez a viselkedés rendkívül aggasztó és teljesen elfogadhatatlan."

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.