Kokó szerint több, mint kritikán aluli az általa egyébként támogatott kormány néhány intézkedése

POLITIKA
2015 május 10., 13:49
comments 694

Részlet Kovács István "Kokó" mai hosszú és tagolatlan Facebook-posztjából, ahol végre kifejti, miért nem tartja magát fideszesnek, miközben az:

"Jó lenne felfogni hogy ez nem egy foci csapat amihez köt a klubhűség, bármilyen szarul jatszik akkor is őrjöngve tapsol a nagyérdemű!! Sőt ha rosszul vezetik az országot akkor az számomra a természetes ha a saját "tábora", a rajuk szavazó fogalmazza meg legkeményebben a kritikát.. Az elmúlt év nehány kormanyzati intézkedése, kommunikációja több mint kritikán aluli..ezt nekik is tudniuk kell.. Es nagyon remelem hogy tudjak is es nem azt látják hogy minden rendben.. Amikor ezt egy jobb oldali érzelmű, a párthoz ragasztott közéleti személyiség mondja el akkor az rögtön lehetőséget ad a politikai támadásra.. Menekül a gyáva!!!"

Igaza van, az utóbbi években tényleg nem szoktuk meg prominens Fidesz-támogatóktól, hogy kritikát fogalmazzanak meg. Igaz, annyira konkrétan ő sem teszi ezt – hogy melyik intézkedéseket vagy politikusat tart vállalhatatlannak, azt megtartja magának, miközben korábban a támogatását a közvélemény elé tárta.

photo_camera Kovács István Orbán Viktorral 2014-ben (MTI Fotó: Beliczay László)

Mindenesetre Kovács István szerint attól még, hogy valaki beül valaki egy politikus mögé a pódiumra, és sok-sok alkalommal mutatkozik vele közösen, nem lesz belőle pártkatona, vagy "fideszes". Orbánnal pedig 2002 óta talán csak tízszer találkozott, és nem nagyon beszélgettek.

"(...) nem vagyok Fideszes! Azaz nem vagyok vakon minden kormanyzati intézkedést ujjongva éljenzo pártkatona. Aki ismer az eddig is tudta hogy nem vagyok és nem is voltam közel a párthoz, nem értettem egyet minden döntésével, nem jártam rendszeresen a gyűlésekre és a jelenlegi kormányzópárt több intezkedese es politikusa is vállalhatattlan volt számomra. Ez nem jelenti azt hogy nem vagyok-voltam Fidesz szavazó, vagy hogy soha nem találkoztam fideszes politikussal, esetleg letagadnám amit soha nem is akarok, miszerint 2002ben fent ültem az emelvényen, sőt!!! Eddig minden alkalommal a Fideszre szavaztam es amíg nem találok a kormányzásra alkalmasabb pártot igy is fogok.. Mert az összes hibájuk mellett még mindig csak bennük látom a lehetőséget persze ehhez vissza kellene térniük a gyökerekhez.. 2002ben egy, már elvesztett választás félidejében vállaltam fel, hogy az akkor még pár napig hivatalban levő miniszterelnököt tartom a legalkalmasabbnak az ország vezetésére, nem a győzelem éjszakáján vettem elő a zászlót!! Ez a véleményem azóta sem változott.. Azóta talán ha 10 alkalommal talalkoztunk, az elmúlt 5 évben pedig 4-5 alkalommal de akkor is csak valamilyen ünnepség keretében, két összefüggő mondatot nem váltottunk, megis mindenkinek szent meggyőződése hogy mi jó barátságban vagyunk és én "belső" embernek számítok.. Annak ellenére hogy nem voltam Fideszes, 2002ben reménykedtem benne hogy ők kormányoznak tovább."

Sőt, fel van háborodva, hogy rá is fröccsen a gyűlöletből.

"Nem ezt érdemlem de azt végkép nem hogy igazságtalanul gyalázkodjanak.. Ömlik rám az aljas zsigeri gyűlölet. Tudom, nem kellene foglalkoznom vele, mert vszinuleg csak az orszag egy részét sikerül félrevezetni, mert továbbra is érzem az ország nagy részének szeretetét, de az igazságérzetemet bántja a megrögzött Fidesz es Orban utáloktol rám ömlő gyűlölet."

Ír valamit egy zavaros Széchenyi-hitelről is, de az eléggé magyarázkodás-hangulatú.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.