A BKK elégedetlen volt a betonnal, ezért szedette fel a már lerakott fonódó villamossínt

Tbg
Budapest
2015 május 11., 11:52
comments 78

Volt az a hírünk, miszerint a Török utcában néhány nappal azután, hogy lerakták az új villamospálya beton alapját, máris bontják visszafele.

Nem sokat kellett várnunk a megrendelő, tehát a BKK válaszával, íme:

„A Budapesti Közlekedési Központ egy helyszíni szemle során úgy ítélte meg, hogy az újonnan épített villamospálya anyaga nem lett megfelelő minőségű, ezért elrendeltük, hogy az érintett szakaszon vegyenek mintát a betonból. A vizsgálat eredménye alátámasztotta korábbi megállapításunkat, ezért visszabontattuk a nem megfelelő minőségű pályarészt.

A BKK számára elsődleges cél, hogy megfelelő minőségben épüljön meg a leendő pálya, ezt a kivitelezőtől mindig megköveteljük. Ezért rendszeresen ellenőrzéseket tartunk, ennek köszönhető a mostani javítási munka is. Hibát egyedül ezen a szakaszon tapasztaltunk, a többi helyszínen megfelelő minőségűnek találjuk a munkát.”

A budai fonódó beruházás kivitelezését két, ugyanazokból a szereplőkből álló konzorcium végzi. A Margit körúti ágat az Óbudai Tram Konzorcium (Közgép–Swietelsky–Strabag), míg a rakparti ágat a BEM Tram Konzorcium építi. Előbbit 8,2 utóbbit 4,4 milliárd forintért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.