https://img.444.hu/EszakKoreaHadugyminiszter.jpg

Légvédelmi ágyúval végezték ki az észak-koreai hadügyminisztert, mert elbóbiskolt a főnök beszéde alatt

külföld
2015 május 13., 05:16
comments 430

Hazaárulás vádjával kivégezték az észak-koreai védelmi minisztert, miután elaludt egy olyan eseményen, amelyen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is jelen volt. Hjon Jong Csolt előbb leváltották, majd

április legvégén egy légvédelmi ágyúval (!) végzett vele a kivégzőosztag.

Hjon Jong Csolt alig egy éve nevezték ki főparancsnoknak, kivégzését több száz egykori beosztottjának kellett végignéznie. A Yonhap dél-koreai hírügynökség számolt be a bizarr kivégzésről. A végrehajtás módszerénél talán csak a főbenjáró bűn a furcsább.

Hjon Jong Csolnak a hírügynökségi értesülés szerint azért kellett meghalnia, mert tiszteletlen volt a fiatal észak-koreai vezetővel szemben, amikor elbóbiskolt egy katonai eseményen.

Ez nem az első légvédelmi ágyús kivégzés, Kim Dzsong Un hasonló módon végeztetett nagybátyja két közeli munkatársával még 2013-ban.

A dél-koreai hírszerzés április végén arról számolt be, hogy Kim Dzsong Un az idén már 15 magas rangú tisztségviselő kivégzését rendelte el, mert megkérdőjelezték a tekintélyét. Legújabban eltávolították tisztségéből az észak-koreai főépítészt, Ma Von Csunt is - tette hozzá a hírszerzés.

Michael Madden Észak-Korea-szakértő a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta:

"Úgy tűnik, nem tisztelik Kimet az észak-koreai vezetés felső és középső szintjén. Egyelőre nincs veszélyben Kim Dzsong Un hatalma vagy az ország stabilitása, de ha így megy tovább jövőre is, akkor komolyan el kell kezdenünk tervezni egy koreai-félszigeti vésztervet"

Hjon Jong Csolt elég nagy király volt pedig, mint ezen a képen is látszik:

photo_camera Hjon Jong Csol egy katonai hadgyakrolaton idén januárban. AFP photo: YONHAP

(via MTI és Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.