Egy hónappal a baleset után meghalt a biciklis, aki a Népszabadság főszerkesztőjével ütközött

baleset
2015 május 14., 05:45
comments 359

Murányi Marcell, aki a Blikktől igazolt a Népszabadsághoz, március 30-án az István és a Rottenbiller utca sarkán ütközött egy biciklissel. A baleset helyszínét elhagyta, úgyhogy a rendőrség cserbenhagyással gyanúsítja. Murányi később a hozzánk is eljuttatott levelében azt írta, hogy

nem vette észre,

hogy elütötte a biciklist, csak egy furcsa hangot hallott, de nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Miután hazaért, akkor látta meg a kocsija oldalán a 25 centis karcolást, mire fogta magát, és visszament a baleset helyszínére. Szerinte mivel 20-25 perc alatt visszaért, "nem történt tudatos cserbenhagyás", illetve "nem gázolt".

A BRFK most a Ripost Online-nak a következőket nyilatkozta:

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya eljárást indított segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt M. Gábor Marcell 48 éves budapesti lakossal szemben, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Kihallgatása során a terhére rótt cselekményt elismerte.  A kerékpáros a balesetet követően több nappal életét vesztette. A rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a halála összefüggésbe hozható-e a közúti közlekedési balesettel."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.