A Sony Pictures fogja forgalmazni a Saul fiát az Egyesült Államokban

FILM
2015 május 17., 12:27
comments 248

A cannes-i filmfesztiválon mutatták be Nemes Jeles László első filmjét, a Saul fiát, ami hihetetlen jó visszajelzéseket kapott. A holokauszt embertelenségét egy újszerű nézőpontból bemutató filmért egybehangzóan volt oda az összes külföldi filmkritikus, a Guardian például maximális pontszám mellé elképesztő mennyiségű dicsérő jelzőt pakolt bele a fiatal rendező filmjéről szóló kritikájába.

saul

Vasárnap pedig kiderült, hogy a filmmel az amerikai közönség is megismerkedhet majd, miután a Sony Pictures Classics megvásárolta a film észak-amerikai forgalmazási jogait.

Komoly siker ez a magyar filmnek, arról nem is beszélve, hogy sok kritika már most a cannes-i verseny egyik lehetséges nyerteseként beszél Nemes filmjéről. Amit nekünk még nem volt szerencsénk látni, de nagyon kíváncsiak vagyunk. (via Hollywood Reporter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.