Ha az Európai Parlament nem száll le Magyarországról, a CÖF kénytelen lesz nyomást gyakorolni az uniós intézményrendszerre

képzavar
2015 május 18., 10:12
comments 541

A nemzet legcivilebb civil szervezete tartott hétfőn sajtótájékoztatót, amin azon háborogtak, hogy kedden az EP a magyar állapotokról is tárgyalni fog.

Csizmadia László CÖF-elnök (egyben a magyar civil szervezetek állami támogatásának mértékéről döntő NEA vezetője) elmondta, hogy nyílt levélben fordulnak Martin Schulzhoz, az EP elnökéhez, és úgy vélekednek ebben, hogy az ülés csupán zöld, liberális és  szocialista pártpropagandát szolgál, illetve valódi célja a figyelem elterelése a megoldandó problémákról.

photo_camera A fotó egy korábbi CÖF-rendezvényen készült (Botos Tamás/444)

Egyben azt kérik az EP elnökétől, hogy amennyiben mindenképpen Magyarország helyzete lesz a keddi ülés témája, essék szó az ország sikereiről, a csökkenő adósságról, a gazdasági növekedésről és a bővülő foglalkoztatásról is.

A levélben hangsúlyozzák, hogy a kialakult helyzetben sürgetővé vált az "unió berozsdásodott gépezetének generálozása", vagyis az alapszerződés és az elavult jogszabályrendszer reformja. Ugyanis tudomásul kell venni, hogy Magyarország és a többi ország polgárainak is joga van az új gondolatokhoz, joguk van ahhoz, hogy azokat kimondják és jogukban áll érvényesíteni a nemzeti szuverenitás és a szubszidiaritás elvét.

Ugyanakkor arra kérik Martin Schulzot, hogy az ülésen olvassa fel a CÖF-CÖKA levelét (:DDD). Az EP-képviselőket pedig arra szólítják fel, hogy ne pazarolják erejüket a magyarországi kis pártok belpolitikai érdekeinek szolgálatára.

Valamint elmondta azt is, hogy

amennyiben az EP továbbra sem veszi figyelembe az európai civil társadalom követeléseit, akkor kénytelenek lesznek nyomást gyakorolni az uniós intézményrendszerre.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.