Megszavazta a fideszes képviselő, hogy a cége is támogatáshoz jusson

politika
2015 május 18., 03:23

Farkas Zoltán fideszes országgyűlési képviselő 37 százalékban tulajdonosa és az igazgatóság elnöke a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt.-nek, amiről kiderült, hogy összesen

3,8 milliárdnyi uniós és magyar agrártámogatást kapott az elmúlt hét évben.

Mindezt onnan tudni, hogy a Miniszterelnökség nyilvánosságra hozta a TOP100 agrártámogatás behúzó céget. Farkasé is rajta van. A Blikk úgy tudja, hogy nem csak itt járt jól a képviselő, de simán megszavazta az Országgyűlésben, hogy lovardája, a Kinizsi Park is az államilag támogatott lovaslétesítmények között legyen. 44,5 milliót kapott. A Kinizsi Park már 2012-ben is kapott pénzt, akkor az Új Széchenyi Terv keretében 50 milliót kaptak.

De nem csak állami pénzek, hanem földeket is kapott Farkas cége. Pályáztatás nélkül 151,5 hektárt használhat a Kinizsi 2000. Ennek a területalapú támogatása több mint tízmillió forint lehet. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.