Tolakodott az idős nő, azért rúgta a villamos elé

bűnügy
2015 május 21., 07:10

Megkezdődött csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken annak a férfinak a büntetőpere, aki tavaly augusztusban a villamos elé lökött egy idős nőt a Margit hídnál.

A 42 éves férfi elismerte bűnösségét, de azt nem, hogy ölési szándékkal lökte villamos alá az idős nőt.

Ebben az ügyben emberölés miatt emeltek vádat ellene, de a perben korábbi ügyeit is egyesítették, így garázdasággal, rongálással és könnyű testi sértéssel is vádolják. A vádirat szerint a férfi tavaly június elején szabadult legutóbbi büntetéséből.

Garázdasággal azért vádolják, mert júniusban bement egy II. kerületi élelmiszerüzletbe, ahol előbb a pulton lévő cukortartóból cukrot öntött a szájába, majd az üzletajtó előtt kiabált, távozóban pedig egy vevőt félrelökött. Később visszatért az üzletbe, hangosan kiabált az eladónak, akit meg is ütött, de sérülést nem okozott.

Szintén tavaly júniusban megrúgott a Margit híd budai hídfőjénél egy a hídról érkező gördeszkázót, akinek nem lett baja, de a deszka kirepült az útra, egy autó pedig kettétörte.

Még mindig június. Az évek óta hajléktalan és alkoholista férfi a Margit híd budai hídfőjénél, a HÉV aluljárójában részegen üvegekkel dobálózott, molesztálta a járókelőket. Egy utcazenész felé is dobott üveget, neki a felpattanó üvegszilánktól megsérült a lába.

A férfit júliusban pszichiátriai osztályra vitték, miután részegen, fején egy festékes vödörrel mászkált az utcán. A pszichiátriáról július végén engedték ki. Visszatért a Margit híd budai hídfőjéhez. Az orvosok ugyan eltiltották az alkoholtól, de újra inni kezdtett és - ezt valamiért fontosnak tartotta megjegyezni az ügyészség" - mellé energiaitalt fogyasztott.

Másnap részegen a 4-es és 6-os villamos Margit híd budai megállójába ment, a peronon a felszálláshoz készülődő idős nőt deréktájon a lábával meglökte. A nő az érkező villamos elé esett, a jármű hiába vészfékezett, elgázolta az asszonyt. A nő több mint húsz sérülést szenvedett el és a helyszínen meghalt. 

A férfit az utasok a helyszínen tartották, majd a rendőrök elfogták.

Vallomásában a férfi azt mondta: már előző nap elkezdett inni, töményt, sokat, mert megünnepelte, hogy kikerült a pszichiátriáról. Egészen pontosan nem emlékezett arra, hogy mi történt, szerinte az idős nő azért idegesíthette fel, mert a várakozó utasok elé állhatott. Emlékképei vannak csak a történtekről, megpróbált bemászni a villamos alá, megpróbálta rábeszélni a villamosvezetőt, hogy tolasson, és az is rémlik neki, hogy bilincsben áll a helyszínen.

A bíró ismertette a vádlott korábbi vallomását, amelyben arról beszélt, hogy ha iszik, rendőrnek képzeli magát, kitör belőle az igazságérzet és eszerint cselekszik. Elhangzott az is, hogy korábban jogi egyetemre járt, csak három vizsgája hiányzott az abszolutóriumhoz és dolgozott Londonban is.

A tárgyaláson úgy fogalmazott: bánja a bűncselekményeket, amelyeket józanul nyilvánvalóan nem követett volna el.

A per a nap folyamán szakértők meghallgatásával folytatódik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.