Orbán: Most kell férfiasnak lenni, mert tíz év múlva nem fogunk ráismerni az országra

politika
2015 május 26., 08:02
comments 272

Múlt héten nagyot ment Orbán Viktor Debrecenben: 21 milliárdos főpályaudvart adott a városnak, ígéretet tett a menekülttábor bezárására és még a melegek magyarországi helyzetéről is szó volt. Kedden a miniszterelnök Székesfehérvárra, Cser-Palkovics Andráshoz érkezett a Modern Városok Program turnéjával.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor / MTI

Cser-Palkovics szerint

"soha nem kapott a történelem során annyi és akkora támogatást Székesfehérvár, mint amennyit az Orbán-kormányok alatt."

Orbán szerint a

"mi városunkban a klasszikus gazdaságfejlesztés már lezárult,"

ezért a kérdés az, hogyan lépünk egy szinttel feljebb. Itt vannak már ipari parkok, infrastruktúra, az életminőséget kell javítani. A miniszterelnök sorolta fel, mint mindig a megállapodás konkrét pontjait:

  • a Szent György Kórház további fejlesztésen esik át, de még nincsen konkrét döntés az ügyben,
  • létrejön egy székesfehérvári sport-művészeti középiskolai campus,
  • szükséges pár életminőséget javító intézkedés: Zichy-ligetet összekötik a belvárossal, a földfelszín alá viszik a közúti közlekedést,
  • Fekete Sasból hangverseny-terem lesz,
  • szinte teljes a foglalkoztatottság a városban, de munkásokra szükség van: lakásépítési program indul,
  • sport-és üzleticélú repülőtérré alakítják a székesfehérvári repülőteret,
  • rendezvényközpont terveit megrendelik, ennek a kormány állja a költségeit.

Orbán újságírói kérdésre válaszolva a DK-Altus ügyről elmondta, hogy

"a tiltott pártfinanszírozást meg kell beszélni, példátlan ez a magyar demokrácia történetében. Ez egy probléma."

Orbánnak sem a Demokratikus Koalíció, sem az Altus neve nem jutott eszébe, Cser-Palkovics segítette ki.

A miniszterelnöktől a vs.hu újságírója megkérdezte, hogy valóban csak figyelemelterelő akciók-e a halálbüntetésről, menekültügyről szóló viták a Fideszt is érintő Quaestor-botrányról. Orbán szerint a halálbüntetésről szóló vita legalább tíz évig fog tartani, de ez  is mint a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció nagyon fontos kérdések. Ha most nem rendezi az ország a menekültpolitikáját, akkor baj lesz.

"Most kell férfiasnak lenni, mert tíz év múlva nem fogunk ráismerni az országra."

A HírTV riportere rákérdezett arra a pletykára, hogy 2017-ben Orbán köztársasági elnök lesz, és Lázár János veszi át a helyét.

"Nulla alatt van a valószínűsége, hogy köztársasági elnök legyek. A nemzet egységét kifejezni nálam méltóbb embernek kell, nekem marad a munka."

Viszont az őszi Fidesz-tisztújításra, az elnöki pozícióra bejelentkezett Orbán. Szerinte most olyan elnököt kell választani, aki 2018-ban a választásokra készíti fel a pártot.

"Alig várom, hogy sorompóba léphessek."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.